Site-ul STEAGU.RO sustine echipa AS "SR" Brasov, echipa suporterilor stegari!
Poti sustine STEAGU.RO cumparand (de la eMag.ro, Flanco.ro s.a.m.d.) prin intermediul banner-elor de pe site.

23.Aug: Campionat

Programul turului Seriei a 3-a 9408 accesari

Etapa 1, 23-24 august Vineri, ora 18.00 CSM Slatina - Sporting Roşiori Flacăra Moreni - Olimpic Râşnov FC Voluntari 2 - Unirea Bascov U Craiova 2 - CS Baloteşti Sâmbătă, ora 18:00 ACS SR Braşov - Progresul Spartac FC Pucioasa - CSM Alexandria CS Blejoi - AFC Astra 2 Vediţa Coloneşti - Tractorul Cetate Etapa a 2-a - 31 august 2019 Progresul Spartac - CS Baloteşti Unirea Bascov - U Craiova 2 Olimpic Cetate Râşnov - FC Voluntari 2 Sporting Roşiori - Flacăra Mmai multe detalii »


Cautare:

04.Aug.2015: Presa: Monitorul Expres

FC Braşov are un preşedinte atipic  2 2869 accesari

• Vasile Dochiţa iese din tiparele unui conducător de club din fotbalul românesc
• Pe lîngă faptul că nu încasează niciun salariu, mai aduce şi bani de acasă!
• „M-au sunat mulţi oameni din fotbal şi mi-au spus că sînt nebun că am acceptat să conduc FC Braşov“, spune Dochiţa, care îşi expune planurile sale la FC Braşov

Instalat în urmă cu o lună în funcţia de preşedinte la FC Braşov, Vasile Dochiţa (foto) nu a ieşit mult în evidenţă. Spune că nu-i place publicitatea şi că este preocupat, în primul rînd, să rezolve problemele clubului. În ultimul deceniu, la FC Braşov, Ioan Neculaie a mizat pe mai mulţi „specialişti“ în conducerea clubului. Unii chiar pe salarii colosale. Dochiţa este preşedintele atipic, a fost alături de echipă şi la bine şi la rău, a ajutat necondiţionat acest club în ultimii zece ani şi spune direct, fără ocolişuri, că va ridica mîna atunci cînd lucrurile nu vor merge în direcţia bună. „Mie nu-mi place să ies în faţă cu tot felul de declaraţii. Acum o lună am acceptat să conduc clubul după ce am avut o discuţie cu Ioan Neculaie. Ştiam la ce mă înham pentru că ştiam că începem munca practic de la zero. M-au sunat mulţi oameni din fotbal şi mi-au spus că sînt nebun că am acceptat să conduc un club aflat în insolvenţă, fără jucători şi fără bani în conturi. Sînt convins că şi cu bani puţini se poate construi o echipă. Asta nu înseamnă că eu sînt cel mai bun preşedinte de club. Sînt convins că sînt foarte mulţi braşoveni care pot face mult mai mult şi care se pricep mai bine ca mine la fotbal. Cînd cineva mai capabil va dori să vină pe această funcţie, îi voi lăsa fără să ezit scaunul. Mie îmi place fotbalul, nu o funcţie anume. Eu nu am venit la FC Braşov pentru bani, am spus foarte clar că nu am nevoie de salariu. Am o societate cu 100 de angajaţi, care îmi asigură independenţa din punct de vedere financiar. Cum am ajutat FC Braşov în ultimii zece ani, aşa o pot face şi în următorii ani, fără să am o funcţie anume. Acum, cînd clubul se confruntă cu atîtea probleme financiare, nimeni nu s-a înghesuit să preia conducerea. În anii trecuţi, atunci cînd erau bani, era bătaie mare... Dacă lucrurile nu vor merge aşa cum ne dorim, eu voi fi primul care voi ridica mîna, pentru că ştiu ce responsabilitate implică să conduci clubul numărul 1 al Braşovului“, spune Vasile Dochiţa.

Despre probleme financiare şi lupta la promovare

Preşedintele lui FC Braşov ar dori ca oamenii de afaceri braşoveni să vină alături de echipă. Dochiţa plusează şi este ferm convins că prin venirea unor parteneri serioşi la club şi cu 3-4 transferuri, FC Braşov ar deveni favorită la promovare. „Chiar îmi doresc ca oamenii de afaceri braşoveni să vină alături de echipă. Îi asigur pe toţi cei interesaţi că vor avea parte de transparenţă totală în modul în care se vor cheltui banii. În primul rînd, toate sumele care intră în conturile clubului merg direct către plata jucătorilor, antrenorilor, personalului auxiliar de la cele două stadioane şi pentru plata utilităţilor. Doar pentru organizarea unui meci pe teren propriu în liga secundă este nevoie de 10.000 de lei. Apoi sînt salarii, deplasări, cantonamente... Aşteptăm ca FRF să organizeze licitaţia pentru drepturile tv. Nu pot spune acum dacă vom juca toate meciurile de pe teren propriu în nocturnă. În cazul în care televiziunile vor programa meciurile la lumina reflectoarelor nu vor fi probleme. Un singur lucru îl pot promite: în cazul în care vor veni cîţiva oameni de afaceri şi mai reuşim să mai aducem 3-4 jucători de valoare, promovăm 100%. Ne vom bate la promovare cu Gaz Metan Mediaş, CS Mioveni, probabil UTA şi chiar Unirea Tărlungeni, o echipă cu mulţi jucători experimentaţi, care joacă de mult timp împreună. Iosif Kiss a dovedit în ultimii ani că este un om serios, iar o dovadă în acest sens este faptul că jucătorii nu l-au trădat în momentele grele“, spune Dochiţa. Referitor la discuţiile dintre Ioan Neculaie şi Simon Maurer, Dochiţa a spus doar că „nu e de competenţa mea să discut despre acest subiect. Ştiu doar că au fost ceva discuţii, dar nu cunosc detalii. Singurul care decide este Ioan Neculaie“.

Despre formarea lotului

În urmă cu o lună, FC Braşov avea în lot doar doi jucători sub contract: portarii Mutu şi Florin IACOB. „Eu şi colegii mei din conducere, împreună cu antrenorii, am început să construim lotul. După plecarea lui Iacob la Chiajna am rămas doar cu Mutu. De aici s-a început construirea lotului. Am promovat cîţiva juniori: Căucă, Monea, Olteanu, Pamfile, apoi l-am convins pe Buga să continue. Era important să construim echipa în jurul unui jucător de talia lui. A urmat Moraru, un alt jucător braşovean cu experienţă. Încet, încet am reuşit să închegăm un lot cu David de la Academica, Letan (FC Bihor), Hlinca (Reşiţa), Vlad Munteanu (Vîlcea), Codoban (Botoşani), Kovacs (Debrecen), Horia POPA (Caransebeş), Mareş (Petrolul), Ianc (Botoşani), Rusu (Bacău), Spătaru (Brăila). Toţi sînt jucători care au venit liberi de contract sau sub formă de împrumut. Important este că majoritatea jucătorilor din lot sînt braşoveni, pentru că fotbalul se joacă şi cu sufletul. 80% din jucătorii din lot au jucat în Liga I. Vom mai aduce jucători, este normal să întărim lotul. Vreau să avem o colaborare bună cu toate echipele braşovene, şi cu Unirea Tărlungeni, şi cu Înfrăţirea Hărman, dar şi cu cele din judeţ. Aşa este normal“, a spus preşedintele lui FC Braşov.

Fără invitaţii la oficială

Pentru noul campionat, oficialii clubului aşteaptă ca FRF să facă ţintarul meciurilor, pentru a stabili preţul biletelor şi abonamentelor. „După ce FRF va stabili programul meciurilor vom stabili preţul abonamentelor şi biletelor. La tribuna oficială vom da cîteva abonamente sponsorilor, dar şi fostelor glorii ale acestui club cum ar fi Pescaru, Gyorffy sau Cadar. Ei merită respectul tuturor braşovenilor. Sînt legende ale acestui club, astfel că la toate meciurile vor avea locurile lor la tribuna oficială. Apoi, am decis ca la tribuna oficială să nu mai acordăm invitaţii, iar locurile vor fi scoase la vînzare prin abonamente sau bilete“.

Salariu în avans plătit jucătorilor

Primele semne că lucrurile se aşază la FC Braşov au fost acum două săptămîni, atunci cînd jucătorii au fost pur şi simplu şocaţi cînd au fost informaţi că primesc în avans salariul pe luna iulie. „Au intrat în conturile clubului banii din prima tranşă pentru transferul lui Florin Iacob la Concordia Chiajna. Am discutat cu Ioan Neculaie şi a fost de acord să le plătim jucătorilor salariul în avans. Nici jucătorilor nu le-a venit să creadă, pur şi simplu au rămas fără cuvinte. Eu aş vrea să fim în avans cu salariile fotbaliştilor pe tot parcursul campionatului, sau, cel puţin, la zi! Este un lucru normal, pentru că nu le poţi cere jucătorilor să joace fotbal fără să fie plătiţi“, a spus preşedintele lui FC Braşov.

Despre ancheta DNA

Înainte să preia conducerea clubului, Dochiţa a fost în centrul atenţiei în această vară după ce FRF a demarat ancheta în cazul meciului FC Braşov - Gaz Metan Mediaş. „Eu tot ce am făcut a fost să ajut acest club şi nimic mai mult. Am fost la federaţie, am dat declaraţii şi am spus lucrurilor pe nume, pentru că în vestiar erau 25 de jucători şi nu am făcut nimic pe ascuns. Dacă voi fi chemat la DNA voi spune din nou acelaşi lucru. Toată nebunia a fost declanşată de Ioan Horoba, care era interesat de banii din drepturile tv din Liga I“, a precizat preşedintele „stegarilor“.

Adi Marica
 



Ultimele pe FCBRASOV.COM

Se intimpla azi, in alt an

2016-04-19: Te injur, Bogdan Rusu! (Campionat)
2016-04-19: Stegarii vor sa-i dea o lectie profesorului Pustai (Presa: Monitorul Expres)
2013-04-19: Se poate! (Campionat)
2013-04-19: Szabo il apreciază pe Grigoraş (Presa: Monitorul Expres)
2012-04-19: Etape decisive (Campionat)
2011-04-19: FC Brasov in Saptamina Mare! (Cupa Romaniei)
2011-04-19: Ce-mi doresc in Ghencea... (Cupa Romaniei)
2010-04-19: Manual de emotii (Campionat)
2008-04-19: FC Brasov - Prefab Modelu 1:0 (Liga a II-a)
2007-04-19: Dovediti ca aveti valoare! ()
2007-04-19: Optimism ()
2006-04-19: Stadion european la Brasov? (Sport)

FC Brasov in presa



Comentarii | Adauga comentariul tau

1. Pt eu (2015-08-04)
dupa o pauza lunga iarasi ai reapaut...ai fost cumva la balaceanca retardatule??trebuia sa ramai acolo...

2. EU (2015-08-04): -7 puncte :: Afisare comentariu

La acest articol au comentat 2 vizitatori diferiti (IP-uri diferite)

Stiri recente

Arhiva stiri


Vocea suporterului

Opinii...

In fiecare zi

Sustine-ne

FC Brasov este echipa noastra favorita! Site-ul Steagu.ro a incercat de la inceputul lui sa te tina la curent cu ceea ce se intimpla la acest club. Au fost si momente mai bune si mai rele. De aceea suntem suporteri! Ne puteti sprijini si voi, prin accesarea reclamelor care va intereseaza! Va multumim! mai multe detalii »

Opinii...

06.Jan.08
Musafirul nepoftit
Ce poti sa faci cind iti vine in casa un prieten, insotit de un prieten de-al lui care insa tie iti e de nesuferit? Pai asa cum am fost educati si scoliti, stringem din dinti si incercam sa fim cit mai politicosi cu putinta, desi nu ne convine de loc. Dar ce te faci cind persoanamai multe detalii »

Cele mai comentate stiri

Coltul suporterilor

Liga a II-a!
2014/2015
  
Liga a IV-a

Site-ul STEAGU.RO sustine echipa suporterilor stegari, AS "SR" Brasov

Aceasta echipa o consideram ca fiind continuatoarea echipei fanion a judetului, FC Brasov!

Palmares antrenori


2008-07-02(Amical): Yverdon (Elvetia) - FC Brasov 1:2
2008-07-09(Amical): Sochaux - FC Brasov 0:1


PALMARES
Victorii  Egaluri  Infringeri
200

*Aceste informatii sunt inregistrate in baza de date a site-ului si au caracter informativ (nu sunt complete).

Liga I

Etapa viitoare
Ultima etapa
Clasament
1. CSM Slatina 5 4 0 1 13-2 12p (+3)
2. Flacara Moreni 5 3 1 1 9-3 10p (+1)
3. CSM Alexandria 5 3 1 1 6-2 10p (+4)
4. Vedita Colonesti 5 3 1 1 6-4 10p (+1)
5. Progresul Spartac 5 2 2 1 6-2 8p (+2)
6. Olimpic Rasnov 5 2 2 1 11-8 8p (+2)
7. U Craiova2 5 2 2 1 10-8 8p (-1)
8. CS Balotesti 5 2 1 2 7-5 7p (+1)
9. FC Voluntari2 5 2 1 2 12-14 7p (-2)
10. CS Blejoi 5 1 3 1 3-4 6p (-3)
11. ACS SR Brasov 5 1 2 2 4-9 5p (-4)
12. AFC Astra2 5 1 1 3 5-4 4p (-2)
13. Unirea Bascov 5 0 4 1 10-12 4p (-2)
14. FC Pucioasa 5 1 1 3 3-5 4p (-5)
15. Sporting Rosiori 5 1 0 4 2-13 3p (-3)
16. Tractorul Cetate 5 1 0 4 7-19 3p (-3)



NumeleTau@STEAGU.RO

08. Iul. 2008

E-mail STEAGU.RO

Esti interesat sa ai propriul tau email gen prenume.nume@steagu.ro ? Trimite un mail la contact@steagu.ro pentru a afla detalii! Numarul de casute de mail este limitat!