Site-ul STEAGU.RO sustine echipa AS "SR" Brasov, echipa suporterilor stegari!
Poti sustine STEAGU.RO cumparand (de la eMag.ro, Flanco.ro s.a.m.d.) prin intermediul banner-elor de pe site.

23.Aug: Campionat

Programul turului Seriei a 3-a 372 accesari

Etapa 1, 23-24 august Vineri, ora 18.00 CSM Slatina - Sporting Roşiori Flacăra Moreni - Olimpic Râşnov FC Voluntari 2 - Unirea Bascov U Craiova 2 - CS Baloteşti Sâmbătă, ora 18:00 ACS SR Braşov - Progresul Spartac FC Pucioasa - CSM Alexandria CS Blejoi - AFC Astra 2 Vediţa Coloneşti - Tractorul Cetate Etapa a 2-a - 31 august 2019 Progresul Spartac - CS Baloteşti Unirea Bascov - U Craiova 2 Olimpic Cetate Râşnov - FC Voluntari 2 Sporting Roşiori - Flacăra Mmai multe detalii »


Cautare:

25.Jun.2014: Presa: Monitorul Expres

Un suporter șterge lacrimile lui Gyorffy  0 2079 accesari

• Horia Călburean, un împătimit al culorilor „galben-negru“, i-a luat o piatră de pe inimă lui Csaba Gyorffy, dîndu-i acestuia suma de 5.100 lei
• „Nu îmi vine să cred că pot să scap de ruşinea trăită timp de şase luni“, a spus „nea Buţi“
• „Eu i-am plătit aceşti bani pentru ca dînsul să stea liniştit“, spune omul de afaceri braşovean

Gest superb al unui suporter al „stegarilor“. Impresionat de drama prin care trece fostul mare jucător al Braşovului, Csaba Gyorffy, Horia Călburean, un om de afaceri braşovean şi înfocat suporter al FC Braşov, nu a stat prea mult pe gînduri şi a sărit în ajutorul lui „nea Buţi“. El i-a plătit acestuia suma de 5.100 de lei, pe care fostul mare fotbalist o avea datorie faţă de un alt „stegar“, Petre Cadar. Totul fără niciun fel de obligaţii, ci pur şi simplu ca un ajutor pentru un jucător legendar al „stegarilor“. Mai există şi oameni cu suflet!

Şase luni de coşmar

Respectat de numeroase generaţii de fotbalişti, „nea Buţi“ a trăit un adevărat coşmar de la începutul acestui an. La început de ianuarie, familia lui Gyorffy a primit o veste teribilă. Ginerele lui, Ion Stoian, murea la Spitalul Fundeni din Bucureşti. La doar 48 de ani, „Ţîcă“, aşa cum îl numeau apropiaţii, era unul dintre cei mai vechi angajaţi de la FC Braşov, iar în ultimii 25 de ani s-a ocupat de aprovizionarea cantinei fotbaliştilor ca şef de unitate. Ca mai toţi angajaţii clubului, şi el avea salarii restante, nerecuperate nici pînă în ziua de azi de socrul său, Csaba Gyorffy. Stoian a lăsat în urmă o soţie, Dalma, şi o fetiţă, Antonia, de doar 11 ani.

„Am împrumutat bani pentru înmormîntare“

Copleşit de durere, „nea Buţi“ a avut, la începutul anului, forţa să se ocupe de toate detaliile legate de organizarea înmormîntării. A bătut atunci la uşa clubului şi a cerut ajutorul oficialilor pentru ca fiica sa să primească salariile restante din 2013. „Am fost la club în ziua cînd a murit «Ţîcă». Am primit un ajutor de înmormîntare de 2.000 de lei şi un salariu de 1.300 de lei, dar aia era doar o mică parte din banii care ne trebuiau pentru înmormîntare. Cei de la club mi-au promis că în maxim o săptămînă, voi primi şi celelalte patru salarii. Am crezut că sînt oameni de bună credinţă, aşa că am împrumutat bani pentru înmormîntare de la bunul meu prieten, Petrică Cadar. Şi uite cum, de luni de zile, mă chinui să îi recuperez, de am ajuns să îmi fie pur şi simplu jenă să dau ochii cu prietenul meu care m-a ajutat la necaz. De atunci am mai fost de cîteva ori la club, dar de fiecare dată am primit acelaşi răspuns: nu avem bani. Vino săptămîna viitoare, aşa îmi spuneau. Sînt nişte nemernici, ăştia nu sînt oameni! Cum poţi să îţi baţi joc de un om aflat într-un aşa necaz“, spunea Csaba Gyorffy.

„FC Braşov să-i plătească banii cuveniţi“

Aflînd problemele lui Gyorffy, omul de afaceri braşovean nu a ezitat să sară în ajutorul fostei glorii a „stegarilor“ şi i-a plătit acestuia cei 5.100 de lei pe care îi avea datorie. „Nu puteam să nu reacţionez atunci cînd un monument al fotbalului braşovean cum este «nea Buţi» se confruntă cu asemenea probleme. Pentru mine este foarte important să ştiu că dînsul nu mai are niciun fel de datorie la nimeni. Eu sînt tranşant şi atunci cînd fac ceva, fac fără jumătăţi de măsură. De ce am plătit aceşti bani? Pentru mine, «nea Buţi» mi-a fost ca un tată cînd mi-a fost antrenor între anii ’85-’87. Rău este uşor să faci, dar bine mult mai greu, foarte greu... Ginerele lui a muncit atîţia ani la acest club, aşa că FC Braşov era normal să îi plătească salariile. Eu i-am plătit aceşti bani pentru ca dînsul să stea liniştit. Eu sper, în continuare, ca FC Braşov să-i plătească banii cuveniţi, ca el să-şi ducă viaţa mai departe“, spune cel care se intitulează simplu: un suporter FC Braşov. O lecţie de respect pentru un gest uimitor.

Lacrimi de recunoştinţă

Csaba Gyorffy a rămas fără cuvinte cînd a primit banii, dar nu şi-a putut stăpîni lacrimile de emoţie. „Chiar nu pot să vorbesc. Este mult prea mult. Mă opresc oameni pe stradă şi îmi spun că sînt alături de mine, că nu este normal să cerşesc banii munciţi de ginerele meu. Toată viaţa îi vor fi recunoscător şi îi doresc tot binele din lume. Voi merge acum la Petrică Cadar şi îi voi plăti datoria de 5.000 de lei, iar 100 de lei îi voi da nepoatei mele care a luat premiul I la şcoală. Sincer, îmi era ruşine să mai dau ochii cu Cadar, dar acum pot spune că mi s-a luat o piatră de pe inimă“, ne-a spus nea Buţi, care încă mai speră că va recupera banii cuveniţi familiei sale de la club. „Nu am primit niciun semn de la club. Asta este, am luat legătura cu un avocat şi sper să recuperez salariile restante. «Ţîcă» a muncit cinstit pentru aceşti bani, iar fata mea şi nepoata trebuie să recupereze banii. Aşa este cinstit şi normal“.

„Este păcat ceea ce se întîmplă acum la echipă“

Horia Călburean are 47 de ani, a jucat fotbal la juniorii lui FC Braşov, iar cum este un prosper om de afaceri. Pentru el, FC Braşov înseamnă mai mult decît un club şi spune că nimic nu-l face mai fericit atunci cînd echipa cîştigă. „FC Braşov înseamnă enorm de mult pentru mine şi familia mea. Cu toţii trebuie să învăţăm să respectăm simbolul, tradiţia şi fostele glorii ale acestui club, iar Pescaru şi Gyorffy înseamnă FC Braşov. Aceşti oameni merită cu adevărat să fie respectaţi de toţi braşovenii. Nu pot explica prin cuvinte ceea ce simt atunci cînd sînt pe stadion. Oriunde merg, în ţară sau în străinătate, cînd văd pe cineva îmbrăcat în galben-negru rămîn mut de admiraţie. Este păcat ceea ce se întîmplă acum la echipă. Ştiu că sînt probleme peste tot, dar o echipă se face plătind banii la timp tuturor celor care muncesc. Apoi putem vorbi de un nou stadion, de o mai mare atenţie către grupele de copii şi juniori, dar şi alte lucruri. Important este ca aceşti jucători să-şi primească banii la timp, pentru ca ei să se concentreze doar asupra fotbalului“, spune Călburean.

Gesturi din suflet pentru „stegari“

Omul de afaceri braşovean nu este la primul gest prin care demonstrează ataşamentul faţă de culorile „galben-negru“. „Am avut plăcerea să-i scot de două ori pe jucători la un restaurant din centrul oraşului. Prima oară a fost după victoria incredibilă din Ghencea, scor 3-0, iar anul trecut, tot după o victorie în faţa Stelei, scor 3-1, i-am invitat la băieţi la o masă în oraş. Totul fără nicio obligaţie, pur şi simlu plăcerea mea. Să-i văd pe jucători cîntînd şi bucurîndu-se la masă a fost cea mai mare bucurie a mea. Apoi am suportat şi toate cheltuielile şi la întîlnirea de luna trecută cînd am sărbătorit 29 de ani de la cîştigarea titlului naţional la juniori republicani. Sînt lucruri normale, din punctul meu de vedere. Aşa ar fi normal să procedeze orice om care îşi permite. Dacă putem ajuta chiar şi doar cu aşa ceva, de ce să nu o facem...“, a mai spus Horia Călburean.

Adi MaricaUltimele pe FCBRASOV.COM

Se intimpla azi, in alt an

2018-10-15: ACS SR Brasov a dat cu piciorul la o sansa uriasa (Campionat)
2015-10-15: Niczuly infruntă Brasovul (Presa: Monitorul Expres)
2014-10-15: Proprietarii Taxi Meridian vor să cumpere FC Braşov (Presa: Monitorul Expres)
2014-10-15: Du-ma acasa, mai... taxi? (Club)
2014-10-15: Szabo: Suntem datori cu o victorie in deplasare (Presa: Transilvania Expres)
2013-10-15: Lucas Weijl: Vreau să joc la FC Brașov (Presa: Transilvania Expres)
2012-10-15: Autobaza da roade! (Diverse)
2010-10-15: Ce credeti ca facem cu Craiova? (Campionat)
2009-10-15: Balaj la centru cu Dinamo (Campionat)
2008-10-15: Calificare mai departe (Cupa Romaniei)
2008-10-15: Farul - FC Brasov 0:1! Victorie in Cupa! (Cupa Romaniei)
2007-10-15: Calaul Attila! (Ziare: Prosport)
2007-10-15: "Stegarii" se intorc la scoala! (SPECIAL)

FC Brasov in presaComentarii | Adauga comentariul tau

Stiri recente

06.Sep/ SR-ul si Rasnovul joaca in deplasare in etapa a treia 0
• „Galben-negrii” vor să confirme succesul cu Pucioasa, iar “olimpicii&rdquo[...]

Arhiva stiri


Vocea suporterului

Opinii...

In fiecare zi

Sustine-ne

FC Brasov este echipa noastra favorita! Site-ul Steagu.ro a incercat de la inceputul lui sa te tina la curent cu ceea ce se intimpla la acest club. Au fost si momente mai bune si mai rele. De aceea suntem suporteri! Ne puteti sprijini si voi, prin accesarea reclamelor care va intereseaza! Va multumim! mai multe detalii »

Opinii...

06.Jan.08
Musafirul nepoftit
Ce poti sa faci cind iti vine in casa un prieten, insotit de un prieten de-al lui care insa tie iti e de nesuferit? Pai asa cum am fost educati si scoliti, stringem din dinti si incercam sa fim cit mai politicosi cu putinta, desi nu ne convine de loc. Dar ce te faci cind persoanamai multe detalii »

Cele mai comentate stiri

Coltul suporterilor

Liga a II-a!
2014/2015
  
Liga a IV-a

Site-ul STEAGU.RO sustine echipa suporterilor stegari, AS "SR" Brasov

Aceasta echipa o consideram ca fiind continuatoarea echipei fanion a judetului, FC Brasov!

Palmares antrenori


2008-07-02(Amical): Yverdon (Elvetia) - FC Brasov 1:2
2008-07-09(Amical): Sochaux - FC Brasov 0:1


PALMARES
Victorii  Egaluri  Infringeri
200

*Aceste informatii sunt inregistrate in baza de date a site-ului si au caracter informativ (nu sunt complete).

Liga I

Etapa viitoare
Ultima etapa
Clasament
1. CSM Slatina 5 4 0 1 13-2 12p (+3)
2. Flacara Moreni 5 3 1 1 9-3 10p (+1)
3. CSM Alexandria 5 3 1 1 6-2 10p (+4)
4. Vedita Colonesti 5 3 1 1 6-4 10p (+1)
5. Progresul Spartac 5 2 2 1 6-2 8p (+2)
6. Olimpic Rasnov 5 2 2 1 11-8 8p (+2)
7. U Craiova2 5 2 2 1 10-8 8p (-1)
8. CS Balotesti 5 2 1 2 7-5 7p (+1)
9. FC Voluntari2 5 2 1 2 12-14 7p (-2)
10. CS Blejoi 5 1 3 1 3-4 6p (-3)
11. ACS SR Brasov 5 1 2 2 4-9 5p (-4)
12. AFC Astra2 5 1 1 3 5-4 4p (-2)
13. Unirea Bascov 5 0 4 1 10-12 4p (-2)
14. FC Pucioasa 5 1 1 3 3-5 4p (-5)
15. Sporting Rosiori 5 1 0 4 2-13 3p (-3)
16. Tractorul Cetate 5 1 0 4 7-19 3p (-3)NumeleTau@STEAGU.RO

08. Iul. 2008

E-mail STEAGU.RO

Esti interesat sa ai propriul tau email gen prenume.nume@steagu.ro ? Trimite un mail la contact@steagu.ro pentru a afla detalii! Numarul de casute de mail este limitat!